Pompele de caldura de la Geosolar SRL

Pompele de caldura reprezinta rezultatul unei tehnologii moderne care actioneaza pe baza energiei regenerabile ale pamantului si soarelui, disponibile in mediu nelimitat si gratuit. Sunt instalatii care utilizeaza caldura din aer, apa sau sol, acumulata in perioada calda a anului. Sistemul de incalzire cu pompa de caldura consuma  20% energie electrica din priza, restul 80%  se ia din apa, sol sau aer. In rezultat se obtine 100% din necesarul termic al cladirii (apa calda pentru consum menajer, incalzire, conditionare pasiva si activa pe timp de vara, unele procese tehnologice, etc.). In Moldova pompele de caldura castiga popularitate datorita eficientei energetice si ecologice. O pompa de caldura asigura independenta de combustibilii fosili si contribuie substantial la protectia climei prin reducerea emisiilor de CO2. Preturile pompelor de caldura depind de elementele componente, caracteristicile tehnice si de complexitatea proiectului.

Inainte de a cumpara o pompa de caldura, este necesar de a face auditul energetic al cladirii pentru a evalua gradul de izolare termica si consumul energetic al imobilului. Un potential termic maxim poate fi atins doar cu conditia unei izolari corespunzatoare a peretilor exteriori. De asemenea, este important de a calcula corect dimensiunea puterii necesare pentru pompa de caldura.

Pompele de caldura functioneaza pe baza unor circuite inchise de tevi, prin care circula un agent de transfer termic: circuitul primar, circuitul inchis cu agent de racire si circuitul secundar. Circuitele sunt independente fiind separate intre ele prin vaporizator si condensator care actioneaza ca doua schimbatoare de caldura si reprezinta niste conducte ce receptioneaza energia termica din sursa externa, o amplifica si o redistribuie in casa.

Principiul de functionare al pompelor de caldura este practic identic cu cel al unei masini frigorifice, doar ca in cazul frigiderului, caldura este eliminata din interior prin radiatorul aflat in spatele lui, iar la pompa de caldura acest proces decurge invers si cu volume mult mai mari. Prin urmare, camera de racire ar fi solul iar radiatorul de disipare a caldurii – cladirea dvs.

Global Geosolar SRL comercializeaza in municipiul Chisinau si in intreaga Moldova, pompe de caldura geotermale NIBE destinate uzului casnic si undustrial care ofera cea mai buna si cea mai rentabila solutie alternativa de incalzire. Compania noastra asigura intreg spectrul de servicii, incepand cu consultatie privind alegerea modelului potrivit necesitatilor dumneavoastra, calcului si proiectarea sistemului termoenergetic, comercializare si instalare a intregului sistem.

Partajare: