Sistemele solare

Sistemele solare sunt comode, economice si ecologice si reprezinta alegerea perfecta pentru aprovizionarea locuintei cu apa calda si sustinerea sistemului de incalzire pe timp de iarna. Constructiv, acestea sunt formate din cateva colectoare (panouri) solare plane sau cu tuburi vidate, boiler, pompa de recirculare, vas de expansiune, controller solar, tevi, elemente de montaj si alte accesorii necesare pentru a capta energia solara, a o transforma in energie termica si a o furniza consumatorului. Inainte de a cumpara un sistem solar ar fi oportun sa concretizati parametrii care ar trebui sa ii posede si locul unde ar trebui sa fie instalat. Exploatarea eficienta a sistemului si recuperarea cheltuielilor de investitie depind de pozitionarea fata de radiatia solara, suportul de fixare, reglarea si setarea corecta a functiilor acestuia. De aceea, este recomandabil sa va adresati unor specialisti calificati, cu experienta in domeniu.

In ultimii ani, colectoarele solare devin tot mai populare si tot mai accesibile in Moldova. Montarea sistemelor solare necesita o abordare profesionala daca doriti o instalatie termica sigura, functionala si durabila. Dupa necesitate, panourile solare pot fi asociate cu alte elemente ale incalzirii centrale existente, cum ar fi cele pe gaz sau combustibil solid sau pompele de caldura.

Proiectarea si dimensionarea optima, utilizarea materialelor performante, utilajul de ultima generatie, tehnologiile moderne de instalare si nu in ultimul rand un personal bine instruit sunt garantia conditiilor optime de functionare a sisemelor solare.

In Chisinau montarea sistemelor solare, de obicei, se realizeaza pe acoperisul casei cu orientare sudica, unde sa fie soare cat mai mult timp si sa nu existe umbra creata de vegetatie sau de cladiri. Unghiul de inclinare ar trebui sa fie de aproximativ 30 de grade. Pentru a obtine un randament mare pe timp de iarna se prefera un montaj mai vertical, pentru a facilita colectarea de energie. Exista posibilitatea de a monta panourile pe o cladire invecinata, pe balconul individual sau pe peretele blocului. Inainte de montaj este nevoie de a verifica daca acoperisul va rezista la greutatea sistemului, sau eventual trebuie consolidat. Cadrul se fixeaza de suprafata prin intermediul unor picioare metalice, iar etansarea se face cu garnituri de cauciuc si silicon.

Compania Global Geosolar SRL este specializata in furnizarea solutiilor complete din domeniul energiei renovabile si eficientei energetice. Oferim servicii complexe pentru orice tip de instalatii, de la cosultanta pana la montaj. Preturile sistemelor solare depind de tipul colectorului si puterea de absorbtie care se stabileste in functie de suprafata instalatiei si de necesitatile consumatorului. Este o investitie avantajoasa, care va genera economii garantate in fiecare an de exploatare.

Partajare: