Resedinta lui Obama de la Casa Alba va fi incalzita cu energie solara

Cea mai faimoasa resedinta din America, Casa Alba, si-a imbunatatit imaginea ecologica prin instalatia de incalzire  a apei , cu panouri solare.

Panourile solare vor incalzi apa pentru consum menajer si incalzire a ansamblului de locuit de la Casa Alba, unde isi are resedinta si presedintele SUA, Barack Obama, potrivit Associated Press.

Ministrul Energiei, Steven Chu, a anuntat aceste planuri  la Washington, in cadrul unei conferinte de presa la care se incerca identificarea modalitatilor prin care guvernul isi poate imbunatati performantele in domeniul protejarii mediului.

Fostii presedinti americani Jimmy Carter si George W. Bush au initiat si ei astfel de actiuni in timpul mandatelor lor. La sfarsitul anilor ’70, Jimmy Carter a cheltuit 30.000 de dolari pentru dotarea birourilor din aripa de vest a Casei Albe cu un sistem de incalzire solara. Panourile solare instalate in timpul mandatului lui George W. Bush incalzeau partial resedinta si piscina.

Barack Obama, cunoscut sustinator a energiei regenerabile, a venit cu initiativa  instalarii panourilor solare pe acoperisul Casei Albe.

Partajare: