Colectoarele solare plane in Moldova de la Geosolar SRL

Colectoarele solare plane in Moldova isi castiga rapid popularitatea datorita suprafetei mari de absorbtie si a costului relativ avantajos, fiind solutia perfecta de energie alternativa. Aspectul estetic al colectoarelor permite ca ele sa se integreze armonic in aspectul general al cladirii. Colectoarele plane sunt cele mai cunoscute tipuri de panouri solare care transforma energia inepuizabila si ecologica a Soarelui, pentru asigurarea cu apa calda si sustinerea sistemului de incalzire. Colectoarele solare plane pot fi folosite ca aport suplimentar pentru sistemul  de incalzire existent sau poate inlocui o instalatie pentru producerea apei calde pentru consum menajer. 

Un colector solar plan reprezinta o constructie dreptunghiulara din aluminiu eloxat, ce include un absorber format dintr-o retea de elemente conductoare. Acestea sunt executate din cupru de calitate superiora, dispun de niste aripioare din tabla acoperita cu un strat selectiv pentru a spori capacitatea de absorbtie a razelor si reducerea la minim reflexia acestora. Acest ansamblu este plasat intr-o carcasa izolata termic, dotata cu un perete transparent realizat din sticla securizata cu continut mic de fier. Suprafata este transparenta pentru razele solare si opaca pentru radiatia infrarosie.

Fiind realizate din materiale cu calitati anticorozive si din sticla prismatica rezistenta la stresuri mecanice si termice, colectoarele plane se remarca printr-o eficienta deosebita, siguranta sporita in exploatare si durabilitate. Panourile  solare plane incorporate in sistemul de incalzire, au aport sesizabil sezonier ( prioritar primavara vara toamna) cand temperatura aerului exterior e peste 0°C. . Preturile colectoarelor solare sunt destul de rezonabile pentru performanta pe care o prezinta. Alegeti modelul care vi se potriveste tinand cont de scopul utilizarii si puterea necesara. Instalatia solara lucreaza dupa urmatorul principiu: energia solara absorbita este transformata in energie termica si distribuita prin intermediul agentului termic, apei pentru consum menajer din boilerul instalatiei.

Global Geosolar SRL comercializeaza in Chisinau colectoare solare plane pentru apa calda menajera si aport la incalzirea centralizata. Avand in vedere conditiile climaterice din Moldova sistemele solare reprezinta o investitie rentabila cu beneficii mari, mai ales in zonele cu insolatie puternica.

Partajare: