Casele cu panouri solare pe acoperis se vand mai repede

Un studiu realizat pe piata imobiliara din California (SUA) a scos la iveala ca locuintele care sunt prevazute cu sistem de incalzire pe baza de panouri solare se vand cu 20% mai repede decat celelalte.

Cand dezvoltatorul imobiliar Shea Homes a montat panouri solare pe acoperisurile caselor, toate cele 257 de locuinte ale proiectului s-au vandut intr-un an de zile, cu 2 ani mai repede decat estimarile initiale. Casele s-au vandut la preturile de 600.000 de dolari, cu toate ca pretul initial era cuprins intre 380.000 si 500.000 de dolari, informeaza Clean Technica.

Acest studiu a cuprins anii dinaintea prabusirii imobiliare din SUAsi a aratat o crestere medie cu 55% a pretului caselor cu panouri solare si cu doar 33% a celorlalte locuinte.

Daca panourile solare erau deja instalate pe acoperis, casele se vindeau mai repede decat daca sistemul solar era doar o optiune pe hartie.

Succesul vanzarilor a stat in adoptarea panourilor solare drept o caracteristica standard a constructiei caselor.

Cu toate ca panourile solare nu sunt extrem de eficiente in costurile electricitatii, cumparatorii au apreciat si cea mai mica reducere a facturii la energie.

 

Partajare: